Članci

pexels-nathan-cowley-1199607

Spotsko udruženje Fit Land neće raditi u periodu od 28.8.2022. do 7.9.2022. godine zbog godišnjeg odmora.

Sa redovnim radom nastavljamo od 8.9.2022.

Prijave za školicu sporta i fitnes su u toku, a one se mogu izvršiti putem e-maila info@fitland.rs ili nam pišite na Viber na broj telefona 063/845-66-97.

Cenovnik za sve aktivnosti koje Fit Land nudi možete pronaći OVDE.

Fit Land - Zbog cega je skolica sporta za decu zaista korisna

Usled razvoja savremene tehnologije mališani sve češće slobodno vreme provode uz svoje mobilne telefone, tablete, računare… Ovo prouzrokuje manjak fizičke aktivnosti, što uz neadekvatnu ishranu dovodi do gojaznosti – koja je prisutnija kod sve većeg broja dece. Gojaznost ne utiče negatvino samo na fizički razvoj mališana, nego i na psihološki i socijalni razvoj.

Školica sporta – pravi izbor

Zbog ovog problema roditelji tragaju za odgovarajućim sportom zahvaljujući kome će njihov mališan imati pravilan rast i razvoj. Međutim, često se susreću sa nedoumicom u kom uzrastu je zaista najbolje upisati dete na određeni sport, i koja fizička aktivnost će biti najadekvatnija za njega. Upravo zbog toga je školica sporta idealna za svako dete. Naime, uz vežbe koje su adekvatne za uzrast od 3. do 7. godine, koje su pravilno dozirane i stručno vođenje, deci se u školici sporta pruža mnogo veći kvalitet fizičke aktivnosti u odnosu na kvalitet koji se postiže kada se ono usmereava na samo jednu sportsku disciplinu u tom uzrastu. Kroz školicu sporta otkrivaju se predispozicije i interesovanja dece za određeni sport, nakon čega je lakše doneti odluku na koju sportsku aktivnot je najbolje kasnije ga upisati.

Školica sporta kao način formiranja ličnosti

Kroz vežbe oblikovanja, poligone spretnosti, i druge dečije igre, poboljšava se motorika i spretnost deteta – što utiče povoljno na osećaj sigurnosti i samopouzdanja. Takmičenja, timski zadaci i samo funkcionisanje u grupi, razvijaju takmičarski duh, ali utiču i na socijalizaciju ličnosti – dete lakše komunicira u društvu i lakše stiče nove prijatelje. Ovaj aspekt posebno je važan za mališane koji su pomalo stidljivi. Uz sve ovo, istraživanja pokazuju da deca koja vole vežbanje bolje uče, imaju veće poverenje u ljude, manje su anksiozna, mnogo manje su sklona agresivnom ponašanju i emotivno su stabilnija.

Zdrave navike za ceo život

Kako se u navike vežbanja stečene u ranom uzrastu lakše održavaju, veća je šansa da će dete koje je pohađalo školicu sporta kasnije u životu zaista voleti i želeti da se bavi nekim sportom, u odnosu na dete koje se sa redovnim sporstkim aktivnostima sistemski susrelo tek u školi. Potvrda za to jeste većina sportskih šampiona čija detinjstva su bila ispunjena fizičkom aktivnošću (Novak Đoković je teniski reket prvi put uzeo u ruke kada je imao četiri godine, Kristijano Ronaldo je fudbal zaigrao već u trećoj godini života, NBA legenda – Michael Jordan košarku je igrao od malena, a zahvaljujući njoj dobio je univerzitetsku školarinu).

Fit Land ima za cilj da upravo kroz školicu sporta pokaže našim najmlađima koliko je sport dobar za njih, da im uz kvalifikovane stručnjake stvori interesovanje i ljubav prema fizičkoj aktivnosti, a sve kako bi ona jednog dana postala njihova svakodnevna navika.

Raspored održavanja školice sporta možete pronaći na OVOM linku, dok cenovnik možete pronaći OVDE.