Biografija

Damir Dojić

Damir.jpg

Nakon završetka Srednje medicinske škole “Dr Ružica Rip”, smer fizioterapeutski tehničar, upisao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Tamo je 2009. godine stekao zvanje profesor fizičkog vaspitanja – diplomirani organizator sportske rekreacije. Ima položen stručni ispit za fizioterapeutskog tehničara, kao i stručni ispit za licencu nastavnika. Nakon završetka osnovnih akademskih studija, upisao je interdisciplinarne akademske studije drugog stepena – ACIMSI – na smeru Sportska medicina sa fizikoterapijom, gde je uspešno odbranio master rad na temu “Relacije osnovnih antropometrijskih karakteristika, telesne kompozicije i motoričkih sposobnosti dece mlađeg školskog uzrasta”. Sport je oduvek bio sastavni deo njegovog života. Od desete do devetnaeste godine trenirao je košarku, a nakon toga počeo je da se bavi kuglanjem. Trenutno je aktivan igrač u Super ligi Srbije u Kuglaškom klubu "Radnički" iz Novog Sada. Rado je bio volonter na sportskim dešavanjima, pa je 2006. godine na atletskom prvenstvu Evrope u Novom Sadu bio član komisije za antidoping kontrolu. Takođe je analizirao i obrađivao podatake i rezultate sa takmičenja na Svetskom juniorskom prvenstvu u kuglanju u Rijeci (2010. godina), na NBC kuglaškom kupu i u finalu lige šampiona u banji Junaković (2009. i 2010. godina). U Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru predavao je fizičko vaspitanje dve godine. Jedan je od osnivača sportkog udruženja “Fit Land”, a cilj mu je da kroz inovativne i zanimljive treninge svim zainteresovanima, a pre svega deci, približi čari fizičke aktivnosti i navede ih da sami shvate koliko je ono dobro za njihovo zdravlje.

Siniša Lazić

Lazic.jpg

Pošto je završio smer fizioterapeutskog tehničara u Srednoj medicinskoj školi “Dr Ružica Rip”, obrazovanje je nastavio na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sada, gde je 2009. godine stekao zvanje profesor fizičkog vaspitanja – diplomirani trener fudbala. Master studije završio je na Univerzitetu ACIMSI u Novom Sadu, smer Sportska medicina sa fizikoterapijom. Položio je stručni ispit za fizioterapeutskog tehničara, kao i stručni ispit za licencu nastavnika. Više od tri godine bio je stručni saradnik za fizičko vaspitanje u predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ u Somboru. Od malena je obožavao fudbal, i trenirao je ovaj sport u fudbalskim klubovima „Radnički“ iz Sombora i „Mladost“ iz Apatina. Trenutno je trener u fudbalskom klubu „Radnički“, a njegovu stručnost potvrđuje i položeni ispit za licencu B kategorije Evropske fudbalske unije (UEFA). Zajedno sa Damirom pokrenuo je sportsko udruženje „Fit Land“, a želja mu je da ljudi sa kojima bude sarađivao uvide da sport ne mora da bude uvek naporan i mučan, već da je moguće zaista uživati u njemu.

Vanja Protić

protic.jpg

Obrazovanje stekla na Joga akademiji Joga saveza Srbije. Kao polaznica programa stručnog osposobljavanja za instruktora joge, prošla obuku koja obuhvata upoznavanje sa joga psihološkom praksom, jogom u filozofiji i nauci, joga anatomijom i fiziologijom, sportskom i joga teorijom i praksom. Kao polaznica programa obuke za instruktore joge, u julu 2016. učestvovala u Velikom evropskom joga performansu na Petrovaradinskoj tvrđavi gde se demonstrirao joga serijal Pozdrav suncu pod sloganom „Učini dobro – nagradi sebe”. Program stručnog osposobljavanja instruktora joge odobren je od strane nadležnog ministarstva RS i evropske komisije za akreditaciju. Edukacija u trajanju od 8 meseci (240 časova) se sprovodi pod mentorskim vođstvom prof. dr Predraga K. Nikića – međunarodnog majstora joge.

Maja Vučković

vuckovic.jpg

Sertifikat instruktora joge po međunarodnim standardima stekla je u ”Vidya Yoga“ školi Dragana Lončara i na taj način dobila pravo podučavanja asana (joga položaja), pranajame (tehnika disanja) i joga nidre (jogičke relaksacije). Na Fakultetu za sport i turizam Univerziteta u Novom Sadu stekla je zvanje sportski instruktor specijalista joge, čime se kvalifikovala za dobijanje profesionalne licence i dozvole za rad. Na istom univerzitetu je masterirala filozofiju, gde je izučavala jogu u okviru indijske filozofije, i od tada je redovno praktikuje. Vežbanje Hatha joge zvanično je započela kursom koji je 2003. godine pohađala kod Olge Krstić Šešelje, jedne od prvih novosadskih instruktora joge. Do danas je prošla razne obuke iz oblasti joge i sve nivoe i stilove vežbanja. Usavršavala se na dodatnim časovima Hatha, Aštanga, Vinjasa i Šedou joge u različitim joga centrima, kao i na časovima Pauer joge kod učitelja Zorana Zrnića, Jin joge instruktorke Ane Plisnić i Kundalini joge Danice Cvetković. Završila je seminare za pranajamu i kundalini italijanske škole Pramiti koje je vodio Valter Tirak Ruta, direktan učenik i sledbenik čuvenog „Utihlog Jogija“ Šri Šri Šri Satčidanande, kao i majstorski kurs joge za decu “Simha-Virya Yoga” škole iz Amsterdama namenjen učiteljima joge. Redovno nastupa na kulturnim manifestacijama koje promovišu ovu drevnu veštinu, a otkako se naša zemlja priključila obeležavanju Međunarodnog dana joge, učestvuje i u performansima koji ih obeležavaju. Među njima su: „Joga dani dobrih dela“ i „Vežbajte jogu sa nama“ Joga saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Evropske joga federacije, „Međunarodni dani joge“ u organizaciji Ambasade Indije, promotivni časovi različitih stilova joge itd. Svoj stil vežbanja prepoznaje kao Ahimsa jogu (sanskrit: ahimsa - nenasilje), a on predstavlja mešavinu tri najuticajnije škole joge u svetu: Ajengar , Aštanga i Đivamukti. Njeni časovi su tematski koncipirani i stepenovani, odnosno prilagođeni širem krugu ljudi, ali i onima koji imaju specifican cilj vežbanja. Sastoje se od joga položaja, tehnika disanja i relaksacije, kao i kratkih teorijskih osvrta na filozofske i anatomsko-medicinske aspekte praktikovanja joge. Vežbe su dizajnirane tako da doprinose ravnoteži i zdravlju na fizičkoj, mentalnoj, emotivnoj i duhovnoj dimenziji pojedinca. Joga se vežba svuda i uvek, parola je kojom se neprestano vodi. Više o njenom radu i stilu vežbanja možete pročitati na njenoj internet stranici: www.maja-vuckovic.com